Dags för derby på fredag

Efter att nästan desarmerat målskillnaden till plus minus noll i senaste matchen mot IFK Kåremo beger sig HAIK nu på fredag, klockan 19:00 till Borgholm för att spela det första Ölandsderbyt för i år.

Borgholm har inlett säsongen med att vinna mot seriens nykomlingar Algustrums IF, förlorat mot Bergkvara, samt spelat oavgjort mot Alsjöholms IF.

Förra årets båda matcher mellan HAIK och IFK Borgholm var täta matcher med mycket kamp, varningar och utvisningar. I första matchen besegrade Borgholm HAIK på Kvarnvallen med 5-3. Inte mindre än tre utvisningar blev det i den matchen, 2 stycken för HAIK och 1 styck för IFK Borgholm.

När det åter var dags för returmatch på höstsäsongen, var IFK Borgholm åter igen det starkaste laget och gick segrande ur striden med 4-2. Även i denna match var det heta känslor och båda lagen drabbades av varsin utvisning. Domare Jan-Åke Aronsson som dömde båda matcherna lagen emellan hade mycket att göra. Vi får hoppas att fredagens domare Stefan Söderqvist får det det lite lugnare.

Välkomna till Borgholms IP och heja fram södra Ölands bästa lag!