Oavgjort mot nykomlingarna

Gårdagens match mot Algutsrums IF hemma på Kvarnvallen blev en jämn tillställning. Som vanligt när det spelas match på Kvarnvallen blåste det halv storm, men ändå soligt. De ca 40 stycken i publiken hade tagit plats på västra långsidan denna afton.

HAIK började med medvind i ryggen och hade ett läge redan efter två minuter att ta ledningen. Dessvärre smet bollen iväg tätt utanför målramen. HAIK fortsatte att skapa chanser, mycket tack vare vinden. Dessvärre spelade denna spelarna ett spratt och avsluten var ej precisionsriktade, Allt som oftast utanför målramen. Inte förrän i den 30:e minuten började Algutsrum att äta sig in i matchen. Mathias Sandell i målet tvingades till några svettiga räddningar för att hålla nollan intakt. Första halvlek slutade 0-0.

I andra halvlek hann spelet bara pågå i två minuter innan bortalaget tog ledningen. Vilt jubel utbröt på västra läktaren där många tillresta Algutsrum-fans hade placerat sig. Algutsrum var nära att utöka ledningen till 2-0 bara två minuter senare. Istället vaknade HAIK till liv igen och i den 55:e minuten snappade John Fredriksson upp bollen på högerkanten och slog ett perfekt inlägg som Magnus Johansson distinkt satte pannan på och därmed var det kvitterat.

Resterande tid av halvleken var nästan ett enda långt ställningskrig på mittplanen. Ingen av lagen kom till några farliga lägen. Vitalijus Barkevicius i hemmalaget dribblade och lurade både en och två spelare i Algutsrum men passningarna därefter var det ingen som riktigt snappade upp. Henrik Råberg sprang och sprang på vänsterkanten och men fick inga bollar att jobba, alternativt blev han avvinkad för offside. Algutsrum hade dock en boll inne i den 89:e minuten men blev avvinkade för offside. Svårbedömt då undertecknad satt en bra bit därifrån. Rättvist dock med tanke på att Henrik Råberg fick några avvinkningar för offside som även dom var svårbedömda.

Matchen slutade så 1-1 och detta var ett rättvist resultat sett över hela matchen som båda lagen nog var nöjda med.

Matchbilder finns att tillgå via denna länk