Albylendagen, Strandloppet och Sesseloppet

Skriv upp datumet den 5 augusti i er kalender redan nu. Då ska vi fira att Hulterstads AIK fyller 80 år. Vad som händer på kvällen återkommer vi om. Däremot på dagen kommer vi traditionsenligt köra både Sesselopp och Strandlopp på Kvarnvallen i Hulterstad. Sesseloppet är gratis och är tänkt för barnen. Sträckorna kommer att vara cirka 500 m och 1000 meter. Strandloppet är till för alla som vill… man kan springa men man kan också promenera sträckan som är cirka 6,5 km i en fantastisk miljö. Anmälan kan ske på olika sätt. Gör man en inbetalning via bankgiro 378-7710 eller swish nummer 123 288 7446 så kostar det 120 kronor. Viktigt att ni märker inbetalningen med ert namn samt ”Strandloppet”. Väljer ni att betala på plats så kostar det 150 kr.

Skärmavbild 2017-06-27 kl. 17.13.22

Skärmavbild 2017-06-27 kl. 17.17.49

Klicka på bilderna för mer information kring respektive aktivitet

Fotbollskul drar igång!

Nu när sommarlovet närmar sig, så drar Fotbollskul igång på Kvarnvallen.

Alla barn mellan 5-13 år är välkomna till Kvarnvallen i Hulterstad. Första tillfället är måndagen den 25 juni klockan 18:30. Därefter är det följande måndagar; 3 juli, 10 juli, 17 juli och 24 juli.

Vi avslutar sommaren med Hennings sommarcup klockan 19:00 den 27 juli. Varmt välkomna till Kvarnvallen och Hulterstad AIK denna sommar!

cropped-henningscup15_3.jpg

Kort referat HAIK – Borgholm

Igår utspelades ett klassiskt Ö-derby på Kvarnvallen, Hulterstad AIK – IFK Borgholm, bottenlaget mot serieledaren. Förutsättningarna var perfekta med strålande sol och en frisk vind från sydväst, som det skulle visa sig att HAIK bemästrade bäst.

Matchen inleddes något trevande, men där det var HAIK som förde spelet med de bästa lägena. Borgholm å andra sidan satsade på att komma med fart på sin vänsterkant. När väl IFK började varva upp efter en kvart märktes det att HAIK-spelarna inte hängde med riktigt på de snabba kortpassningsspelet. Det var på den kanten som man ofta gick till anfall. HAIK spelade mest över hela banan. I matchminut 30 fick kapten Carl Blomqvist gå av planen med skada, förmodligen trampade han snett och fick därmed linka av planen. Istället fick Ludwig Ekstrand den äran att bära kaptensbindeln.

Innan första halvlek var slut så hade HAIK tre lägen i samma situation att ta ledningen. Men IFK:s målvakt gjorde det bra och räddade dessa lägen. Paus och det stod 0-0 på tavlan. Carl Blomqvist försökte under pausvilan få igång sin fot genom att springa lätt på planen.

Andra halvlek hann knappt börja förrän det rasslade till i nätmaskorna bakom Jonny Näslund i HAIK:s mål. HAIK replikerade dock nästan omgående med ett mål som kommer kandidera till årets mål på Kvarnvallen. Ludwig Ekstrand fick en frispark ca 5-7 meter in på egen planhalva som han dundrade iväg mot Borgholms mål. Bollen gick perfekt i en båge över målvakt och in i mål. Kvitterat med andra ord. Fyra minuter senare skulle det återigen rassla till bakom Jonny, då IFK återigen tog ledningen.

Borgholm ökade sen tempot och hade bud på fler lägen men Jonny räddade HAIK.

När klockan hade tickat upp till 80 minuter ungefär så trodde nog de flesta att matchen var körd för HAIK eftersom IFK då ökade på sin ledning till 3-1. Men då klev Ludwig Ekstrand fram igen med en exakt kopia av sitt förra mål. Frispark på mittplanen som han dundrade iväg mot IFK:s mål. Samma sak hände denna gången, bollen i en båge över målvakt och det var reducerat. HAIK:s twitterkonto sa följande om dessa mål ”Två rejäla tavlor av Borgholms målvakt. Konstrundan är ju slut”

I den 89 minuten vågade knappt ingen supporter från Borgholm titta, för då fick Ludde ytterligare en chans att kvittera med en frispark från halva planen. Den smet dock utanför ribban. Strax därefter så blåste kvällens dommarpar av matchen och IFK hade därmed vunnit, igen.

Plus till Jonny i målet, Rasmus Haglund som slet och kämpade, Joel Fogby som var ett irritationsobjekt för både spelarna i IFK och IFK:s tillresta publik, samt givetvis Ludde som satte två delikatesser.