Matchrapport från derbyt

Lördagsmatch med fint väder och en del blåst. Förutsättningarna på Kvarnvallen var perfekta för ett derby mellan HAIK och Mörbylånga, ur HAIK-ögon sett. Ett derby som inför matchen, haussats upp i både traditionella medier, som sociala. Den tillströmmande publiken på över 100 betalande, skulle få se ”lillebror” gå segrande ur kampen när domaren blåste för full tid.

IMG_2543

Matchen var bara knappt två minuter gammal, publiken hade knappt hunnit ta plats på Kvarnvallen förrän Simon ”Svisse” Svensson, gjorde 1-0 till hemmalaget, genom en halvträff på volley som letade sig in bakom nätmaskorna i Mörbys mål. Sannerligen en kalldusch för Mörby som skulle ha haft hjälp av den sydvästliga vinden under första halvleken.

Resten av första halvlek präglades av mycket kamp på HAIK:s planhalva, där det var Mörby som försökte och försökte komma runt HAIK:s backlinje. Men varje gång blev de avväpnade. Det skulle dröja till halvlekens absolut sista minut, då Mörbyspelare kom fri och försökte placera in bollen. Men den smet retfullt och turligt för HAIK:s del utanför.

Andra halvlek blåstes igång och nu var det HAIK som hade vind i seglen, i alla fall i ryggen. Men GoIF bemästrade detta hyffsat bra och försökte trycka tillbaka HAIK. Men med Jonny i målet, som styrde och ställde var det ingen fara på taket. De främsta anfallsvapnen båda lagen hade under andra halvlek, var de långa inkasten. Filip Wolf-Ahlqvist i HAIK, vann nog denna duellen med matchens längsta.

Det skulle dröja till matchens sista kvart, då det tände till lite mer än vad publiken fått se tidigare. Bland annat var det en del fula efterslängar, och inte så trevliga ord som sades på planen. Därför delades det ut varningar till både Vedad och Simon Jonsson i HAIK. Mörbylånga var nära några gånger att faktiskt kvittera matchen, men lyckades inte med detta. Domaren blåste av och glädjen bland HAIK-spelarna sken nog så långt som till Mörbylånga hamn kändes det som.

IMG_2527

Sett ur ett derbyperspektiv var det en ”bra” match. Den präglades av mycket felpass och kamp, med två lag som verkligen inte ville förlora. Nu har HAIK spelat in 5 poäng och ligger på fjärde plats i tabellen. Nästa match spelas borta mot Högsrums FF på Rällavallen klockan 19:00 den 15 maj. Det finns alltså gott om tid att fira och njuta av denna sköna derbyseger!

Ölandsbladet: HAIK skrällde mot Mörbylånga

24Öland: Släkten var värst i första derbyt på 23 år

Första trepoängaren, mot Mörbylånga!

Första segern för säsongen kom lägligt nog i derbyt mot Mörbylånga GoIF idag på Kvarnvallen. Stor matchhjälte blev Simon ”Svisse” Svensson med sitt 1-0, som även blev slutresultatet. Dessutom över 100 besökare på Kvarnvallen denna soliga lördagseftermiddag. Nedan finner ni som brukligt matchbilder från matchen. Passa på och njuta av bilderna.

//bilder.hulterstadsaik.se/#!album-25