Kommentar från Jonny Näslund

Nedan kan ni läsa kommentar från Jonny Näslund, från dagens avslutande match i Smålandscupen, för HAIKs del.

Kåremo – Hulterstad 4-3
Timmy Annerbrink 2 och Vedad Mujkanovic

Kommentar: Nytt spelsätt och nya matchställ! Vi uppträdde mycket virrigt, slarvade i passningarna och tog mycket felbeslut i inledningen men vi växte in i det och är minst lika bra spelmässigt som Kåremo i första halvlek. Skapade en del chanser där vi är lite för tveksamma i hur vi ska avsluta så det blir lite mellanting.
Kåremo tog ledningen men vi kvitterade på straff sen så återtog Kåremo ledningen på straff. Vi hade mycket bollinnehav och lyckades även pressa Kåremo på ett bra sätt till bolltapp som gav oss bra chanser.

Andra halvlek spelar vi riktigt bra passningsspel stundtals och är det spelförande laget i början och Vedad kvitterade men sen dippar vi lite och dom tar snabbt ledningen igen. Kåremo gör 4-2 men sista kvarten är det bara HAIK och vi radade upp chanser och reduceringen kom med 7-8 kvar, Timmy målskytt efter fin servering av Vedad. Skulle definitivt ha gjort fler mål med våra målchanser och det får vi träna mer på att komma in i boxen och forcera lite.
Men helt klart ett intressant spelsätt och får vi träna på nu så kommer det blir riktigt bra Inställningen mycket bättre idag än sist och spelmässigt tycker jag det var bra men sen är det lite för höga toppar o djupa dalar i halvlekarna och där behöver vi bli stabilare så vi kan hålla en hyfsad nivå när vi dippar lite.

Men ett stort steg framåt helt klart och kul att se att motståndarna var duktigt tröttkörda sista kvarten när vi trummade på. Vedad skötte uppställningen och sen var vi ett gäng där som coachade och skötte bytena m.m.

Signerat; Jonny Näslund

Utveckling B fastställd

Idag den 12 mars fastställdes serieindelningen till Utvecklingsserie B. HAIK placeras i serien som heter Utv B Kalmar/Öland. Glädjande nog kan vi i denna serien se fram emot derby mot både SSG IF och Mörbylånga GoIF. Hela indelningen hittar ni nedan.