Tung seriepremiär

Igår spelades alltså första matchen för säsongen när Läckeby GoIF gästade Kvarnvallen. Läckeby som inför säsongen är klara seriefavoriter till segern i årets upplaga av Öland/Kalmarsexan hade inga som helst problem att mala sönder HAIK. Den lilla skara av publik som letat sig till Kvarnvallen, 35 stycken, skulle få se många mål. Stora samtalsämnet på västra långsidan i slutet av matchen var om om Gösta hade tillräckligt med siffror för resultattavlan?

HAIK hade vinden i ryggen under första halvlek, men den hjälpte föga. Redan i matchminut 6 fick Magnus Johansson i HAIK-målet plocka ut den första bollen ur nätmaskorna. Läckeby fortsatte att ha kommandot i matchen, och radade upp frisparkar som gick en bit utanför målramen varje gång. Kan det månne vart blåsten som åtminstone försökte hjälpa hemmalaget?

Inte förrän i matchminut 21 lyckades HAIK med det första skottet på mål, genom Dennis Nordqvist. Läckeby fortsatte trumma på och kvarten senare, efter HAIK:s skott på mål, fick åter Magnus i HAIK:s mål plocka boll nummer två ur nätmaskorna. Detta efter en hörna som letade sig in vid den vänstra stolpen.

Innan halvtidsvilan så ökade Läckeby på till 3-0, men denna gång genom självmål av HAIK.

Andra halvlek var egentligen bara en transportsträcka för Läckeby mot slutsignalen. Det hände väldigt mycket målmässigt mellan matchminut 60 och 75. 4-0 kom i den 60:e minuten. 5-0 kom i den 67:e minuten. Läckeby hade också en straff i matchminut 69 som Magnus i HAIK-målet tog tillvara på. I matchminut 71 var det mål nummer 6 för kvällen. Mål nummer 7 kom i matchminut 75 genom ytterligare ett självmål av HAIK där det blev en kommunikationsmiss mellan försvaret och Magnus i målet. 8-0 kom i den 80:e minuten. 9-0 och även spiken i kistan för kvällen. Detta dock efter en omdiskuterad situation där domaren blåste för offside, men där Läckebyspelarna fick domslutet ändrat.

Nästa match skulle spelats nu på onsdag mot Kalmar Kurdiska FC, men eftersom dom valt att lägga ner sitt lag, så får HAIK ett uppehåll fram till den 8:e maj, då det åter spelas match på Kvarnvallen. Denna gång kommer IFK Kåremo på besök.

Matchbilder >>

Äntligen seriepremiär!

Imorgon är det dags för årets seriepremiär. För motståndet står Läckeby GoIF. Matchen spelas på hemmaplan Kvarnvallen, med start 18:45. Förhoppningsvis kan vi bjuda på Live-twitter som var väldigt uppskattat förra säsongen. Håll utkik på hemsidan/Facebook under morgondagen för info kring detta.

HAIK genrepade förra helgen, mot seriekonkurrenten Alsjöholm IF. I den matchen blev det förlust med uddamålet. HAIK som är tämligen desarmerat från förra säsongen, eftersom man tappat några av sina främsta målskyttar.

Morgondagens matchbollar är: Magnus Mekaniska, Hamngrillen, Ölands Bank och Sigvardssons Lantbruk

Vi ses på Kvarnvallen imorgon klockan 18:45

Förlust i genrepet

Idag har det spelats ännu en träningsmatch. Denna gången mot Alsjöholms IF. Matchen spelades för HAIK:s del på hemmaplan, och med vinden i ryggen, samt en vecka till seriepremiär var laget taggade.

Matchen då? Efter en halvlek ledde Alsjöholm med 3-1. Men HAIK kämpade i andra halvlek och kom nästan ikapp. Matchen slutade med 4-3-seger för Alsjöholm.

Nästa vecka är det så dags för seriepremiär hemma på Kvarnvallen . För motståndet står Läckeby GoIF. Matchstart klockan 18:45 fredag 24/4.

Genrep mot Alsjöholm

Imorgon klockan 11.00 spelar HAIK ännu en träningsmatch och genrep inför nästa veckas seriepremiär. Denna gång står Alsjöholms IF för motståndet, även konkurrent i serien som drar igång nästa vecka.

Matchen spelas på Kvarnvallen klockan 11.00. Välkomna!