Åter till vardagen

Sommaren börjar lida mot sitt slut och detta innebär att det är omstart i Ölandssexan för HAIK.

HAIK inleder höstsäsongen borta mot IFK Kåremo nu på fredag. Matchstart är 18:45. Vi hoppas givetvis att HAIK tar med sig tre färska poäng hem till Öland!

Succé för Strandloppet!

I lördags gick de allra första Strandloppet av stapeln på Kvarnvallen. Solen sken som vanligt över Kvarnvallen när alla deltagarna skulle börja springa.

Först inledde de små med att springa det traditionsenliga Sesseloppet, till minne av Sven ”Sesse” Sigvardsson. Sesseloppet var indelat i två klasser. 1 km, barn upp till 9 år, där 31 stycken var anmälda. Snabbast på en kilometer var Petter Nylander i pojkklassen på 4,57 och Alva Sjökvist var snabbast bland flickorna på 5,40. I tvåkilometernsloppet var det 10 stycken deltagare där åldern var 10-12 år. Snabbast i pojkklassen var Adam Brodvej på 8.53 och i flickklassen var Malva Jönsson snabbast på 10.08

Därefter var det dags för Strandloppet som sträckte sig över Hulterstads vackra natur med sjöängarna som ett fint inslag över de 6,5 kilometrarna. Initiativtagarna Willy Fredriksson och Rolf Nedeby var väldigt nöjda med hur många som ställde sig på startlinjen.

Loppet hade tre klasser som man kunde ställa upp i. Herrklass, Damklass och Politikerklassen där Mörbylånga kommuns politiker var inbjuda att deltaga. Herrklassen vanns av Anders Dahlström på tiden 24,37 och damklassen av Helena Jonsson Sjöqvist på tiden 29,50.

Bästa politiker blev Günter Ruchatz med tiden 34,04.

Kvällen fortsatte sedan på Albylen med Albylendagen där det serverades mat och dryck, samt att bandet The Ez spelade kvällen lång.

Komplett lista med startnummer och tider finner ni här

Hulterstads AIK har fått väldigt fin respons från media och deltagare. Nedan finner ni länkar till bl.a Barometern, Ölandsbladet och Sveriges Radio (02.15 in i klippet nedan nämns Strandloppet)

Succé för första upplagan av Strandloppet (Barometern)

Succé för Strandloppet (Ölandsbladet, kräver prenumeration för att läsa)

Hulterstad AIK vill slutligen tacka alla inblandade under lördagen som gjorde detta möjligt! På återseende nästa år!