Tack för i år!

Fotbollssäsongen för våra två lag är till ända. Det blev ingen höjdarsäsong för vårt A-lag. Lite bättre gick det för B-laget som lyckades skrapa ihop några poäng mer. Vi passar även på att tacka Bo Wallett, som valt att avsluta tränarjobbet hos oss efter denna säsong. Samt vill vi gratulera IFK Borgholm till seriesegern i Division VI Kalmar/Öland. Kul att ett Öländskt lag vinner serien, som dessutom nästa varit övermänskliga i år.

Vi börjar med att summera hur det gick för A-laget.
Laget slutade på näst sista plats i division VI Kalmar/Öland. Med endast 11 poäng inspelade på totalt 20 matcher. Endast tre vinster och två oavgjorda.
Det var även målsnålt framåt, men desto mer släppte laget in. Målkvoten skrevs till slut 21-56. Bäste målskytt i HAIK blev Ludwig Ekstrand med fyra mål gjorda. De som var på Kvarnvallen den 8:e juni minns säkert två av hans mål extra mycket. Båda målen kom från mittplan på frispark. IFK Borgholm var motståndare och det var nästan att HAIK lyckades skaka seriesegraren. Publiksnittet under matcherna landade på 45 stycken. Noterbart är att laget som hade högst snitt, hade dubbelt så många i snitt, 98 stycken.

I år hade HAIK mycket spelare, då satsades även på ett B-lag. Något som HAIK inte haft på många år. Totalt har andralaget spelat 12 matcher under året. Laget skrapade ihop 16 poäng totalt på dessa matcher. Fem vinster en oavgjord och sex stycken förluster. Totalt gjorde laget 39 mål och släppte in 29 stycken. I laget var det Omar Ibaid som blev främste målskytt med 8 stycken mål. I snitt var det 10 stycken åskådare per match när HAIK spelade.

Under säsongen har webb- och sociala medier-redaktionen varit mycket delaktig med mycket uppdateringar via hemsidan, Facebook, Twitter och Instagram. Alla matcher som vi varit på har inneburit att vi rapporterat via Twitter och även fotograferat. Många av bilderna har även hamnat i Ölandsbladet som uppskattade och tog emot dessa. Vi tackar för att ni följt oss och hoppas på återseende snart igen.

Till sist vill vi återigen tacka Bo Wallett för tiden i HAIK, samt även välkomna en gammal HAIK-are till jobbet som tränare för laget, nämligen Daniel Ingesson som blir ny huvudtränare. Han kommer vid sin sida, och på planen, ha Vedad Mujkanovic.