Ni stödjer väl HAIK?

Svenska spel ger bort 50 miljoner till ungdomsidrotten varje år genom projektet Gräsroten. Genom att ansluta ditt spelkort/spelkonto till Hulterstad AIK bidrar du med att föreningen tjänar pengar till ungdomsidrotten. Förra årets utbetalning genererade 253:- till föreningen. Något som vi kan överträffa denna säsongen, inte sant? Varje gång du lägger ett spel hos Svenska Spel, antingen via spelombud eller via webben, bidrar du. Spelar du för exempelvis 10 kronor får föreningen 100 poäng. När Svenska spel sedan sammanställer alla poäng i slutet av året, fördelas dessa 50 miljoner till föreningen beroende på hur mycket poäng man samlat ihop under året.

Klicka på bannern nedanför för att ansluta dig och stödja HAIK

Åldersgräns för att spela hos Svenska Spel är 18 år!

Intensiv vecka väntar HAIK

Den kommande veckan, med start redan i morgon kommer innebär tre matcher för HAIK. I morgon onsdag spelas det match i Bergkvara på Hagaborgs IP mot just Bergkvara AIF klockan 19.00. Därefter får laget en dags vila, innan det åter är dags för match, denna gång hemma på Kvarnvallen då Alsjöholms IF kommer på besök nu på fredag 29 maj klockan 19.00. Den intensiva veckan avslutas nästa måndag 1 juni då det spelas ÖM-fotboll på Kvarnvallen. Denna gång är motståndarna Persnäs AIF som till vardags huserar i division fem. Matchstart även denna gång klockan 19.00. Vi hoppas så många som möjligt kan ta sig till dessa matcher, åtminstone hemmamatcherna, för att heja fram HAIK till seger.

Oavgjort mot nykomlingarna

Gårdagens match mot Algutsrums IF hemma på Kvarnvallen blev en jämn tillställning. Som vanligt när det spelas match på Kvarnvallen blåste det halv storm, men ändå soligt. De ca 40 stycken i publiken hade tagit plats på västra långsidan denna afton.

HAIK började med medvind i ryggen och hade ett läge redan efter två minuter att ta ledningen. Dessvärre smet bollen iväg tätt utanför målramen. HAIK fortsatte att skapa chanser, mycket tack vare vinden. Dessvärre spelade denna spelarna ett spratt och avsluten var ej precisionsriktade, Allt som oftast utanför målramen. Inte förrän i den 30:e minuten började Algutsrum att äta sig in i matchen. Mathias Sandell i målet tvingades till några svettiga räddningar för att hålla nollan intakt. Första halvlek slutade 0-0.

I andra halvlek hann spelet bara pågå i två minuter innan bortalaget tog ledningen. Vilt jubel utbröt på västra läktaren där många tillresta Algutsrum-fans hade placerat sig. Algutsrum var nära att utöka ledningen till 2-0 bara två minuter senare. Istället vaknade HAIK till liv igen och i den 55:e minuten snappade John Fredriksson upp bollen på högerkanten och slog ett perfekt inlägg som Magnus Johansson distinkt satte pannan på och därmed var det kvitterat.

Resterande tid av halvleken var nästan ett enda långt ställningskrig på mittplanen. Ingen av lagen kom till några farliga lägen. Vitalijus Barkevicius i hemmalaget dribblade och lurade både en och två spelare i Algutsrum men passningarna därefter var det ingen som riktigt snappade upp. Henrik Råberg sprang och sprang på vänsterkanten och men fick inga bollar att jobba, alternativt blev han avvinkad för offside. Algutsrum hade dock en boll inne i den 89:e minuten men blev avvinkade för offside. Svårbedömt då undertecknad satt en bra bit därifrån. Rättvist dock med tanke på att Henrik Råberg fick några avvinkningar för offside som även dom var svårbedömda.

Matchen slutade så 1-1 och detta var ett rättvist resultat sett över hela matchen som båda lagen nog var nöjda med.

Matchbilder finns att tillgå via denna länk

Dags för derby på fredag

Efter att nästan desarmerat målskillnaden till plus minus noll i senaste matchen mot IFK Kåremo beger sig HAIK nu på fredag, klockan 19:00 till Borgholm för att spela det första Ölandsderbyt för i år.

Borgholm har inlett säsongen med att vinna mot seriens nykomlingar Algustrums IF, förlorat mot Bergkvara, samt spelat oavgjort mot Alsjöholms IF.

Förra årets båda matcher mellan HAIK och IFK Borgholm var täta matcher med mycket kamp, varningar och utvisningar. I första matchen besegrade Borgholm HAIK på Kvarnvallen med 5-3. Inte mindre än tre utvisningar blev det i den matchen, 2 stycken för HAIK och 1 styck för IFK Borgholm.

När det åter var dags för returmatch på höstsäsongen, var IFK Borgholm åter igen det starkaste laget och gick segrande ur striden med 4-2. Även i denna match var det heta känslor och båda lagen drabbades av varsin utvisning. Domare Jan-Åke Aronsson som dömde båda matcherna lagen emellan hade mycket att göra. Vi får hoppas att fredagens domare Stefan Söderqvist får det det lite lugnare.

Välkomna till Borgholms IP och heja fram södra Ölands bästa lag!

Rena urladdningen mot Kåremo

Efter första matchens tunga nederlag mot Läckeby med 9-0, var HAIK revanschsugna när IFK Kåremo gästade Kvarnvallen.

Redan efter 14 minuter gjorde HAIK mål genom John Fredriksson. Där efter rullade målen in bakom IFK Kåremos målvakt i ett stadigt tempo under första halvleken. I halvtidsvilan stod det 5-0 till HAIK.

Andra halvlek var inte lika målrik, men tre stycken mål hann man med och göra. Matchen slutade 8-0 till HAIK. Nästan så man vände minusmålen till plusminusnoll.

Matchens målskyttar: Mikael Andersson 3, Peter Eriksson 1, Joel Fogby 1, Dennis Nordqvist 1, John Fredriksson 1, Vitalijus Barkevicius 1.

Nästa match för HAIK:s del är bortamatch mot IFK Borgholm den 15 maj klockan 19.00.